21 Φεβ 2017

Ε και Α τάξεις - Συνεργασία - Αποχαιρετώντας τα "Βιβλία σε ρόδες"

Άλλη μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε η Α' με την Ε' τάξη και ο λόγος..... ήταν...

 για να   π  α   ί  ξ  ο  υ  μ  ε ..

Λίγο πριν κλείσουμε τη βαλίτσα πήραμε στα χέρια μας το βιβλίο " Παιχνίδια στην αυλή και στην τάξη" και το παιχνίδι ξεκίνησε.

Παίξαμε τη γνωστή μας τρίλιζα κάπως διαφορετικά... φτιάξαμε τρίλιζες με χρωματιστές κορδέλες που τις κολλήσαμε στο πάτωμα.








Πιόνια οι μαθητές της Α τάξης και παίκτες οι μαθητές της Ε που γνώριζαν το παιχνίδι καλύτερα...
Συνεχίσαμε με το " Ρίχνω και φωνάζω" που είχε στόχο την εξάσκηση της προσοχής και παρατηρητικότητας.


Οι μαθητές σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο και τους δόθηκε ένας αριθμός που θα έπρεπε να θυμούνται! Ένας μαθητής κρατούσε μια μπάλα( πλεκτή,  από συνεργάτρια γιαγιά) και έριχνε την μπάλα ψηλά φωνάζοντας έναν τυχαίο αριθμό. Αυτός που είχε τον αριθμό, έπρεπε να την πιάσει στον αέρα.









Ακολούθησε το παιχνίδι " Είδες το σκύλο μου;" που ενθάρρυνε τους μαθητές της Ε τάξης να παροτρύνουν τους μικρούς μας μαθητές να συνεργαστούν και να εκφραστούν..,


Στέκονται όλοι σε ένα κύκλο και διαλέγουν κάποιον που γίνεται "αγρότης"! Ο αγρότης περπατά έξω από τον κύκλο και τυχαία χτυπά κάποιον μαθητή στον ώμο, τον επιλέγει, ρωτώντας τον, "Είδες τον σκύλο μου;" Τότε ο μαθητής περιγράφει κάποιον από τα ρούχα που φοράει. Αν ο αγρότης καταλάβει ποιος είναι ξεκινάει ένα κυνηγητό γύρω από τον κύκλο (μαθητής - σκύλος) μέχρι να ακουστεί ο ήχος- σύνθημα του τέλους.

Τα βιβλία σε ρόδες δεν μας χάρισαν μονάχα στιγμές χαράς, παιχνιδιού, περιπλάνησης, δημιουργίας αλλα στάθηκε αφορμή για μια συνεργασία τάξεων που αφήνει μόνο θετικές αναμνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...