23 Οκτ 2015

Ταξιδεύοντας 8 - Συνδημιουργούμε και εικονοποιούμε

Με προϋπηρεσία στις συνεργατικές δημιουργίες...(συζωγραφίζουμε) και αφού δόθηκαν στους μαθητές τα χαρακτηριστικά των "ταξιδευτών του ονείρου", σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες εικόνες των ταξιδευτών. Όμως αυτή τη φορά η συνεργασία δεν έγινε με τους διπλανούς μας συμμαθητές. 
Είπαμε να δημιουργήσουμε κι ένα ελεγχόμενο κοινωνικό υποκατάστατο! Τι θα πει αυτό; Μεγαλώνοντας δεν θα συνεργαζόμαστε με όποιον θέλουμε, αλλά με όποιον χρειάζεται, με όποιον απαιτείται. Μπορεί λοιπόν να πρέπει να συνεργαστούμε με ανθρώπους που δεν επιλέξαμε. Αυτό δεν είναι καλό ή κακό, είναι απλά λογικό, πιθανό και αναμενόμενο. Έτσι εκμεταλλευόμενοι το ελεγχόμενο περιβάλλον της τάξης (έτσι κι αλλιώς γνωριζόμαστε), πήραμε τις κάρτες που κατασκεύασε η Γ τάξη
Είμαστε 21 στην τάξη μας. Επιλέξαμε και 21 από τις κάρτες με έναν περιορισμό όμως. Αφού θέλουμε ομάδες πρέπει να έχουμε και ίδιες κάρτες, δηλαδή...Στις 21 κάρτες υπήρχαν:
  • 4 φορές η Κλειώ
  • 4 φορές ο Μπο
  • 4 φορές ο Ρω
  • 5 φορές η Ήρα
Τραβήξαμε τυχαία, όποιοι είχαν ίδια κάρτα ήταν στην ίδια ομάδα... πιο πολύ χρειάστηκε να γραφτεί το πώς έγινε, παρά το γεγονός!



Στη συνέχεια μοιράσαμε απλές κόλλες Α4. Έπρεπε να συνεργαστούμε μέσω της κατασκευής ενός προσχεδίου! Εδώ λοιπόν κάναμε τις προτάσεις μας. Σχεδιάσαμε, κάναμε λάθος (αυτό για κάποιο λόγο ο δάσκαλος αν και πιστεύουμε ότι το βλέπει, δεν μας ενημερώνει και μας αφήνει να το κάνουμε!! Και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί). 





Κι εκεί που νομίζαμε πως το προσχέδιο που μας έλεγε ο δάσκαλος ήταν ο στόχος.... εμφανίστηκαν κάτι κομμάτια τέντας, όπου ενημερωθήκαμε πως με βάση το προσχέδιο θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια τριαδιάστατη εικόνα. Ένα στιγμιότυπο βασισμένο στις περιγραφές των χαρακτήρων των ταξιδευτών μας!

Άντε πάλι!!!





και...







Και αφού τα δημιουργήσαμε;
Τι θα τα κάνουμε τώρα;
Πώς θα τα αξιοποιήσουμε;

Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, οι τρισδιάστατες ζωγραφιές μας πήγαν στο "ειδικό". Θα ξανακούσετε γι αυτόν τον "ειδικό, στηρίζει κάθε προσπάθειά μας όποτε του  ζητάμε...

έτσι λοιπόν....




Οι ζωγραφιές γίναν καδράκια
και στολίζουν τον τοίχο της τάξης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...