6 Ιαν 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηναίων. Ένα ταξίδι στο χώρο της φαντασίας, της δημιουργίας, της διασκέδασης, του παιχνιδιού, της εξερεύνησης, της μάθησης και των βιβλίων διοργανώνει για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στις 11 Ιανουαρίου, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις ώρες 11.30π.μ. με 1μ.μ., προσφέροντας στους μικρούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν στον χώρο της Βιβλιοθήκης ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό. 

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης
τηλ. 210 8846011 


Ώρες λειτουργίας: 
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09.00 –19.00, 
Τετάρτη: 09.00 -15.00 
Ημερομηνία: Κυρ, 11/01/2015 - 11:30 - 13:00





Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, είναι μία από τις πιο παλιές βιβλιοθήκες στη Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και στεγάζεται σήμερα στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2 στο Σταθμό Λαρίσης. Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει σπάνιο εκδοτικό υλικό και αποτελείται από 55.000 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας, αρχείο εφημερίδων από το 1863 έως σήμερα, αρχείο 900 τίτλων περιοδικών από το 1834 έως σήμερα, αρχείο ΦΕΚ από το 1833 έως σήμερα, πλούσιο βιβλιακό και φωτογραφικό υλικό για την ιστορία της πόλης της Αθήνας. 

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στη συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται οι βιβλιοθήκες των μεγάλων δωρητών του Κωνσταντίνου ( Αγαθόφρονα ) Νικολόπουλου, Γιώργου Χαριτάκη, Δημήτρη Καμπούρογλου, Ηλία Τσιριμώκου και Γ. & Ι. Δερβενιώτη, καθώς και η προσωπική συλλογή του Γεωργίου Βλάχου, η οποία αποκτήθηκε με αγορά. 

Στη διάθεση των ενηλίκων χρηστών υπάρχουν δύο φωτεινά και άνετα αναγνωστήρια με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη διαθέτει ειδικούς χώρους για τα παιδιά, οι οποίοι είναι καταλληλα διαμορφωμένοι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους για γνώση, ψυχαγωγία και δημιουργία. Στα πλαίσια της ανάπτυξής της λειτουργούν το Παιδικό Τμήμα και η Μουσική Βιβλιοθήκη.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο (opac) στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...